Annonce

Annonce

Køer på græsmark

Friland efterlyser både mere økologisk okse- og svinekød, da det kniber med at dække efterspørgslen - både på hjemmemarkedet og i udlandet. Foto: Henrik H. Koszyczarek

Friland mangler økologisk kød

Friland og Danish Crown Beef oplever i øjeblikket et usædvanligt lavt antal økologiske dyr til slagtning, hvilket gør det svært at imødekomme efterspørgslen både i Danmark og udlandet.

Selvom tillæggene på det økologiske oksekød i øjeblikket ligger 1,25 kr. højere pr. kg. end samme periode sidste og forrige år, er det tæt på historisk svært at skaffe de mængder økologisk oksekød, som kunderne efterspørger, oplyser Friland, som er en del af Danish Crown-koncernen.

"Vi ser en rigtig høj efterspørgsel på økologi i øjeblikket. Det gør sig gældende på både grise- og oksekødet, men særligt på oksekødet er vi meget udfordrede af det lave antal dyr til slagtning," siger Martin Rosenstand Bak Thomsen, der er eksportdirektør hos Friland.

"Det er faktisk hele vejen rundt, at vi godt kan sælge mere, end vi får ind. Både det hakkede kød og de ædle udskæringer sælges uden problemer, så længe det er økologisk," siger han.

Høje mælkepriser holder køerne på gården

Selvom en høj efterspørgsel er bedre end det modsatte, så risikerer Friland at komme i en situation, hvor selskabet ikke kan levere de mængder, som de trofaste kunder efterspørger og det kan koste på den lange bane.

"Vi ved, dyrene er derude, men en høj mælkepris gør det attraktivt at holde lidt længere på dyrene. Det kan jeg sagtens forstå, men dyrene skal jo slagtes på et tidspunkt, så hvis vi ser en markant stigning af slagtedyr i sensommeren, risikerer vi, at vores kunder har fundet andre leverandører i mellemtiden, og så står vi pludselig med alt for meget kød," siger Martin Rosenstand Bak Thomsen.

Derfor opfordrer Friland nu de økologiske leverandører til at gå besætningerne efter for dyr, som kan betegnes som slagteklare.

Flere artikler fra samme sektion

Nu kommer der pant på de tyske dåser

EU-parlamentet har i dag vedtaget nye regler som betyder, at der fra 2029 skal opkræves dåsepant i de europæiske lande, hvilket formentlig vil sætte en stopper for forureningen med dåser i den danske natur.

24-04-2024 3 minutter Emballage

Du kan stadig nå at deltage i konkurrencen om Kantineprisen 2024

Kun kantinekøkkener med en økologiprocent på mindst 60 pct. kan deltage i dysten om Kantineprisen 2024, som finder en vinder på havnen i Gudhjem.

18-04-2024 2 minutter Events,   Professionelle køkkener,   Foodservice

Madland Festival kalder til samling, samtaler, hyldest og fejring

Det madpolitiske samlingspunkt og fællesskab Madland inviterer for femte år i træk til Madland Festival under sloganet: ”Gentænk madsystemet”.

17-04-2024 2 minutter Events